Kõrvitsarisoto


Lõbus kollane kõrvitsarisoto sobib ilusti sumedesse sügisõhtusse ja seda eriti, kui kõrvitsat on nii palju, et esialgu ei oskagi midagi sellega peale hakata. :)

50 g võid
2 hakitud sibulat
2 hakitud küüslauguküünt
300 g risotoriisi
400 g tükeldatud kõrvitsat
1,5 dl kuiva valget veini
1 liiter kuuma aedviljapuljongit
peotäis hakitud  peterselli
100 g riivitud parmesani või muud kõvemat juustu
soola ja musta pipart
natuke kurkumit

Kuumuta eraldi potis puljong ning hoia seda kergelt podisevana.

Sulata suures potis või vokkpannil või ning kuumuta selles hakitud sibulat hästi tasasel tulel 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel nõrgal tulel 5 minutit. Lisa riis, kuumuta pidevalt segades veel paar minutit.

Lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits ning kuumuta segades veel minut aega. Lisa vein ning lase korraks keema tõusta. Seejärel lisa kulbitäis kuuma puljongit ning sega õrnalt, kuni puljong on imendunud. Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas valmis risoto. (Selleks kulub umbes 30 minutit või veidi rohkem).

Lisa umbes 1/3 tl kurkumit, hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.


Retsept: nami-nami

Comments