Kohupiima-toorjuustu porgandikook



Mõnusalt mahlane ja pehme porgandikook.

Põhi:
150 g heledaid küpsiseid (Kalevi või Selga)
60 g võid

Täidis:
200 g peenelt riivitud porgandeid
200 g toorjuustu
300 g kohupiimapastat
3 muna (väikest)
2 dl suhkrut
2 spl nisujahu
0,5 tl kaneeli

Kate:
150 g hapukoort
60 g tuhksuhkrut

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Võta 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru küpsisemass koogivormi põhja.

Sega toorjuust kohupiima, muna, kaneeli ja suhkruga. Kui jäävad tükid sisse, siis sega miksriga üle. Lisa riivitud porgand (pigista käte vahel liigne mahl välja) ja sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa jahu.

Vala täidis põhjale ja küpseta 175kraadises ahjus umbes 45-55 minutit (kook on küps, kui see keskelt veel veidi võbeleb).

Kata kook tuhksuhkruga segatud hapukoorega ja tõsta kook külmikusse üleööks maitsestuma.

Raputa peale kookoshelbeid.

Retsept: Perenaine.ee

Comments