Lia Virkuse keefiri-õunakook

Väga lihtne, toekas ja maakoeline õunakook.

3 muna
2, 5 dl suhkrut, sooovitavalt pruuni roosuhkrut
2 dl keefirit
1 dl õli
3 dl täisterakaerajahu ( võib ka nisujahu )
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
600- 700 g õunu (300 g sellest võib olla virsikud või ploomid)

Koori õunad, puhasta seemnetest ja lõika imeõhukesteks sektoriteks. Kui kasutad virsikuid või ploome, lõika ka need õhukesteks sektoriteks.
Vahusta munad suhkruga, lisa õli-keefirisegu ja omavehel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sega hulka ka õunad ( ja ploomid või virsikud). Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja serveeri soovi korral vanillikastmega.

Retsept: http://eestinaine.delfi.ee/kodu/lia-virkuse-keefiri-ounakook-kaerajahuga?id=83693279



Comments