Pistaatsia-Matcha juustukook

Küpsetised ja maiustused pistaatsiaga on alati olnud mu lemmikud. Ja nii kui ma nägin Ragne Värgi uut retsepti, mis sisaldas pistaatsiapähkli kreemi, ei jõudnud ma ära oodata, millal ma saan ise selle koogi järgi proovida. Kook ise on oma olemuselt üpriski lihtne. Tekstuurilt on see selline suus sulav ja maitselt pistaatsia-maitseline, mahe ja mitte eriti magus. Pigem selline mõnusalt värske ja kerge. :)



Põhi:
175 g Digestive küpsiseid
50 g võid, sulatatuna

Täidis:
200 g valget šokolaadi
600 g toasooja Philadelphia toorjuustu
100 g hapukoort
2 tl Matcha pulbrit (mitte kuhjaga) (https://www.selver.ee/et/matcha-roheline-tee-terre-exotique-40-g)
2-3 tl pistaatsiapähklipastat (kuhjaga) (https://umami.ee/toode/pistaatsiapahkli-kreem/)

Kate:
1,5 dl vett
35 g tarretisesuhkrut
mõned näpuotsatäied Matcha pulbrit
Või siis torditarretis (https://www.selver.ee/torditarretis-klaar-ruf-3-tk) ja roheline toiduvärv. Õpetus on tarretise pakil olemas. Mina just tegingi torditarretise ja rohelise toiduvärviga.

Peenesta küpsised (nt köögikombainiga) ning sega kokku sulatatud võiga. Suru küpsisemass lahtikäiva koogivormi (Ø20cm) põhjale. Täidise jaoks sulata šokolaaditükid vesivannil. Sega toorjuust kausis lahti, lisa segades hapukoor, Matcha ja pistaatsiapasta. Seejärel lisa segades sulanud šokolaad. Vala täidis koogivormi ning lase taheneda vähemalt paar tundi.

Tahenenud täidisele valmista kate. Selleks kuumuta vett koos suhkruga seni, kuni vedelik selgineb, seejärel lisa segades juurde pisut Matcha pulbrit. Ole lisamisega ettevaatlik ning lisa täpselt nii vähe, kuni vedelik on läbikumava roheka tooniga. Vala vormi ning lase tarretisel taheneda paar tunnikest. Seejärel kaunista kook meelepäraselt. Või kasuta torditarretist nagu mina. Sega üks pakikene 250 ml veega, kuumuta keemiseni. Seejärel lisa mõned tilgad rohelist toiuvärvi. Lase natuke jahtuda, kalla koogile ja hoia vähemalt 30 min külmkapis. Ongi valmis.  :) Serveeri!

Retsept: Ragne Värk http://www.kokkama.ee/2018/10/pistaatsia-matcha-juustukook-kupsetamata.html


Comments