Tegin üle pika aja taas paleo repertuaari kuuluva koogi. Retsepti leidsin koogikontori lehelt, ega ma ise ju midagi sellist välja mõelda ei oskaks. Isegi kui oskaks, siis nõuaks see nii mitu korda katsetamist, et mu kannatus katkeks ja rahast hakkaks ka kahju. Aga koogist - mul oli küll kahtlus, et kuidas see koos püsib, aga näed, püsis koos. Kook ei ole magus, pigem selline värske ja kerge amps. Midagi ülierilist ei ole, halb ka ei ole. :D
Põhi:
100 g mandlijahu
2 spl kookosjahu
2 spl vahtrasiirupit/agaavisiirupit
65 g maapähklivõid
Täidis:
3-4 riivitud õuna
100 g kuivatatud datleid
2 spl kookosõli
1 spl sidrunimahla
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
Kate:
125 g maapähklivõid
2 spl kookosõli
Põhi:
100 g mandlijahu
2 spl kookosjahu
2 spl vahtrasiirupit/agaavisiirupit
65 g maapähklivõid
Täidis:
3-4 riivitud õuna
100 g kuivatatud datleid
2 spl kookosõli
1 spl sidrunimahla
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
Kate:
125 g maapähklivõid
2 spl kookosõli
- Sega omavahel mandli- ja kookosjahu.
- Lisa siirup ja pähklivõi.
- Sega kõik kokku ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja.
- Aseta vorm külma.
- Püreesta või mudi sõrmede vahel datlid puruks.
- Lisa kooritud ja riivitud õun, kookosõli, sidrunimahl ja maitseained.
- Sega kõik läbi. Suru täidis ühtlaselt põhjale.
- Hoia sügavkülmas 20 minutit.
- Sega nüüd omavahel maapähklivõi ja kookosõli.
- Kuumuta õrnal kuumusel kuni on ühtlane segu ja vala siis koogile katteks.
- Lase nüüd koogil veel 30 minutit sügavkülmas olla.
- Eemalda siis vormist ja serveeri. Edasi võid kooki hoida külmkapis.
Retsept: koogikontor
Comments
Post a Comment