Lillkapsapõhjal pizza

Tegin paleo sõbraliku pizza. Olen tükk aega tahtnud katsetada, kuidas see lillkapsapõhja tegemine välja näeb. Lõpuks võtsin selle siis ette. Väga keeruline ei olnudki. Ilmselt oli suureks abiks köögikombain, käsitsi riivimine oleks võtnud palju kauem aega. Köögikombaini jaoks peab lillkapsaõisikud väikeseks tegema, muidu jäävad need kinni ja kombain ei hekselda neid. :)
Igatahes lillkapsamaitset tunda ei ole, kontsistents meenutab nagu tavalist jahutainast. Ma arvan, et see on väga hea alternatiiv tavalisele jahutainale.



520 g riivjuustu
600 g lillkapsast (pärast küpsetamist ja vee välja pigistamist, lillkapsast peaks varuma ca 1,5 kg)
4 muna
1 paprika
500 g hakkliha
konserveeritud ananass
1 punane sibul
240 g 100% tomatipüreed
Värskelt pressitud mahla ühest sidruniviilust
Sool
Pipar
Pitsamaitseaine
Soovi korral tšilli
Soovi korral hakklihamaitseaine

Põhi

  • Koostisosades olev lillkapsa kaal on pärast küpsetamist ja vee välja pigistamist. Ühe muna kohta läheb 150 g lillkapsast. Kui saad nt 450 g lillkapsataigent, siis mune läheb 3 tk. 
  • Tükelda lillkapsas õisikuteks ja purusta need köögikombainis "riisiks". Võid ka käsitsi riivida, nii et varreosa jääb järele. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota purustatud lillkapsas ühtlaselt laiali ning küpseta 200ºC juures 12 minutit. Lase umbes 5 minutit jahtuda.
  • Tõsta lillkapsas riidest köögirätikule või neljaks volditud marlile. Keera riie/marli kokku ja vääna välja nii palju vett kui võimalik.
  • Tõsta kuivaks pigistatud lillkapsas kaussi. Lisa u pool etteantud riivitud juustu kogusest ja munad, sega hoolikalt lillkapsaga läbi, maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega.
  • Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta segu selle keskele. Vajuta kätega 0,5 cm paksuseks pitsapõhjaks. Küpseta ahjus 200ºC juures 12-16 minutit, kuni põhi on kuldpruun.


Kate

  • Sega kausis kokku tomatipüree, värskelt pressitud sidrunimahl, pitsamaitseaine, sool, pipar ja soovi korral ka tšilli. Lase segul 5 minutit seista.
  • Prae pannil hakkliha. Soovi korral kasuta hakklihamaitseainet või maitsesta hakkliha soola ja pipraga.
  • Tükelda paprika ja sibul.
  • Aseta eelküpsetatud pitsapõhi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane pitsapõhjale maitsestatud tomatipüree, hakkliha, paprika, ananass, sibul ja laota peale juust.
  • Küpseta ahjus grillrežiimil 3-5 minutit või kuni juust on sulanud.

Serveeri ja naudi!

Pizzakatet võib teha ka muudest toorainetest, näiteks kana, peekon, salaami jne. Mis iganes hetkel isuäratav tundub. :)

Pitsapõhja retsept pärneb Erik Orgult, vt SIIA.

Comments