Rabarberikook kondenspiimaga

Hapu, magus, mahlane... njämm!



Põhi:
60 g täistera nisujahu
120 g maisijahu
2 spl suhkrut
0,5 tl soola
100 g võid
2 spl külma vett

Täidis:
400 g rabarberitükke, puhastatult ja kooritult
1 sl maisitärklist
1 tl kaneeli
1 sl suhkrut

Kate:
150 g toorjuustu, toasooja
350 g kondenspiima suhkruga
1 muna

Peale raputamiseks:
1 sl tuhksuhkrut

Sega omavahel mõlemad jahud, suhkur ja sool.
Lisa võitükid (mina lisasin sulatatud või) ja vesi.
Sega kiirelt ühtlaseks tainapalliks ja hoia 20 min külmas. Keerasin taina fooliumisse, et külmkappi panna.
Suru tainas 22-20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse (ca 1-2 cm kõrguselt äärtesse).

Sega täidise komponendid omavahel ning laota vormi.

Katte jaoks sega toorjuust kausis korralikult lahti ning vähehaaval (pidevalt segades) lisa juurde kondenspiim. Sega sisse ka muna. Vala saadud segu rabarberitele. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35-40 minutit. Kohe peale küpsetamist raputa kook üle tuhksuhkruga ning lase seejärel jahtuda.

Põhja retsept pärineb Koogikontorilt ja ülejäänu Ragne Värgilt :)


Comments