Pehmed bataadi-porgandiküpsised


Väga mõnus ja tervislik snäkk. Küpsised püsivad pehmed ka paari päeva pärast.

1 keskmine bataat
1 porgand (bataati ja porgandit kokku ca 300 g)
2 spl kookosõli
3 spl kookospalmisuhkrut
100 g kaerahelbeid (soovitatavalt peeneid)
1 muna
2 cm jupp ingverit
1 spl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
peotäis hakitud mandleid või pähkleid
80 g datleid või šokolaaditükke

Koori ja tükelda bataat ja porgand. Keeda tasasel tulel pehmeks (10-15 min). Bataat valmib kiiremini, seega lõika porgand väiksemateks tükkideks, et köögiviljad samal ajal valmis saaksid. Kurna vesi ja suru köögiviljad kahvliga (või kasuta blenderit) püreeks. Sega püree hulka kookosõli. Lisa suhkur, kaerahelbed, muna, maitseained, küpsetuspulber ning sega hästi läbi. Koori ning riivi või tükelda ingver peeneks ja lisa tainale. Viimasena lisa tükeldatud mandlid ja datlid või šokolaad. Tõsta tainapätsid lusikaga ahjuplaadile ja vajuta lamedaks. Küpseta 180-kraadises ahjus ca 15 minutit.

Retsept: Ingrid Mardisoo "Köögiviljad kavalalt kõhtu"



Comments