Pariisi õunakooki on imelihtne teha. Tõsi küll kõige aeganõudvam on õunte koorimine ja hakkimine, kuid valmistamine peaks olema jõukohane kõigile. Kook on mõnusalt õunane, kuid natuke üle käis muna maitse ning selline kummjas olek. Ilmselt seda kummjat olekut tekitabki muna. Võimalik, et kui katet ei tee, siis seda kummjat efekti ka ei teki.
1,5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
800 g hapusid õunu
Kate:
0,75 dl suhkrut
1 muna
50 g võid
Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Lisa omavahel segatud muna, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud taina hulka ning vala segu koogivormi. Küpseta ahju keskosas umbes 30 minutit.
Katteks sega suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.
Retsept: Angeelika Kang, www.perenaine.ee
Comments
Post a Comment