Rooga tuleb üpriski suur ahjuvormitäis, et jagub oma 6-8-le.
Koostisosad
1.5 dl Õli
1 tk Väike baklažaan
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
4 tk Keskmine tomat
300 g Suvikõrvits
200 g Tomatipüree
2 dl Vesi
1 spl Punelehed
2 spl Petersellilehed
300 g Veisehakkliha
Sool
Suhkur
Must pipar
500 g Kartul
Soovi korral võib peale panna riivjuustu
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika baklažaan pikuti viiludeks ja prae õlis 5–7 minutit, kuni see on pehme ja kuldne. Tõsta vahukulbiga kaussi.
2. Viiluta sibul ja küüslauk, pane pannile ja hauta pehmeks (5 minutit). Tõsta baklažaani juurde.
3. Lõika kartulid, tomatid ja suvikõrvits viiludeks. Pane koos tomatipüreega ja 2 dl veega kaussi. Maitsesta pune ja peterselliga, soola, suhkru ja pipraga.
4. Pruunista pannil hakkliha, maitsesta.
3. Nüüd saad hakata ahjuvormi tegema kihte. Tõsta pool köögiviljast ahjuvormi, seejärel hakkliha ja siis teine pool köögiviljast. Nirista peale ülejäänud õli. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 220 kraadi juures 30 minutit, vähenda kuumust 200 kraadini ja küpseta veel 20–30 minutit. Ja kui soovid, siis seejärel kata vorm riivjuustuga ja küpseta veel 10 minutit.
Retsept: https://toidutare.ohtuleht.ee/936215/koogivilja-hakkliha-ahjuvorm
Comments
Post a Comment