Pasta Carbonara


Pasta carbonara tähendab tõlkes "söekaevuri pasta". Lazio maakonnast pärit roog, mida enamasti tehakse spagettidega. Roomas kasutatakse guanciale't ehk seapõske, aga hästi sobib ka pancetta, mida valmistatakse seaküljest. Asja ajab ära ka suitsupeekon.

Roa valmistamisel võib kasutada nii terveid mune kui ka vaid munarebusid. Viimasel juhul jääb kaste kreemisem ja rammusam. Kindlasti EI kasutata kastme valmistamisel aga rõõska koort.



Kogus: kahele

220 g spagette
25 g seapõske või peekonit
2 sl oliiviõli
2 muna
50 g värskelt riivitud parmesani
värskelt purustatud musta pipart

Keeda pasta al dente. 
Kuumuta pannil õli ja prae kuubikuteks hakitud peekon krõbedaks. Klopi munad kausis kergelt lahti, sega hulka riivitud parmesan ja pipar.  Kui pasta on valmis, kurna see ära ning lisa pannile peekoni sekka. Sega korralikult läbi. Tõsta jahtuma. Seejärel lisa muna-juustusegu. Sega läbi ja serveeri kohe.

Vaata lühikesest videost, kui lihtne pasta carbonara tegemine on :) 


Comments