Kollane kook Suksesskake

Rõõmustavalt kollane kook, mis on väga magus :D Kahjuks oli mul käepärast ainult 26 cm läbimõõduga vorm, seega minu kook on veidi madalam, kui see olema peaks. Muidu täitsa hea kook, kellele magus meeldib.



Põhi:
4 munavalget
150 g tuhksuhkrut
150 g mandlijahu või jahvatatud terveid mandleid
0,5 tl küpsetuspulbrit

Kollane kreem:
4 munakollast
100 g suhkrut
1 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
150 g toasooja võid

Kaunistuseks:
kergelt röstitud mandlilaaste või hakitud mandleid
  • Vahusta munavalged tugevaks vahuks, siis lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vahusta, kuni saad kena läikiva vahu. Siis sega õrnalt hulka mandlijahu ja küpsetuspulber.
  • Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri vormi servad võiga.
  • Kalla tainas vormi ning küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 30 minutit. Võta ahjust välja ja lase mandlibeseepõhjal täielikult jahtuda.
  • Siis võta mandlibeseepõhi ettevaatlikult vormist välja, eemalda küpsetuspaber ning tõsta koogialusele. Pese koogivormirõngas puhtaks, kuivata ning tõsta uuesti ümber mandlibeseepõhja. Kui võimalik, siis kasuta tordikilet.
  • Kollase kreemi jaoks sega väikeses potis munakollased, rõõsk koor, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta pidevalt segades tasasel tulel keemiseni, kuni kreem pakseneb, siis tõsta tulelt ning lase toatemperatuurini jahtuda. Hoia kreemi kuumutades sel hoolega silma peal, et see põhja ei kõrbeks ja/või tükki ei läheks!
  • Siis vispelda vähehaaval juurde toasoe pehme või.
  • Kalla saadud kreem koogile ning lase külmkapis taheneda (ideaaljuhul üleöö).
  • Enne serveerimist libista terava noa abil kook vormi küljest lahti ning eemalda koogivormirõngas.
  • Kaunista kook röstitud mandlilaastudega ja serveeri.

Retsept: Ajakiri Kodu ja Aed märts 2020

Comments