Üks hästi lihtne ja hästi magus koogike :) Soolakaramell on omamooodi äge maitsekooslus, mis magusas valges šokolaadis annab küll oma nüansse, kuid magusus siiski domineerib. Tegemist on magusa ja rammusa ampsuga.
Põhi:
200 g Fazer Jyväshyvä soolakaramelliga küpsiseid
100 g võid
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
100 ml vahukoort
200 g Fazer valget küpsetusšokolaadi
100 g (Jaani, Polvenfoods) karamelli kondenspiima + 0,5 tl meresoola
1. Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) paberiga.
2. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.
3. Suru küpsisesegu vormi põhja ja pane vorm 15 minutiks külmkappi.
4. Sulata vesivannil valge šokolaad ja jahuta.
5. Sega omavahel toorjuust ja vahukoor. Vahusta hulka sulanud valge šokolaad.
6. Soojenda vesivannil karamellikondenspiima, et see läheks vedelamaks ja sega juurde 0,5 tl meresoola.
7. Määri pool kreemikogusest küpsisepõhjale. Vala peale pool soolakaramellisegust.
8. Määri nüüd peale ülejäänud kreem ja hoia kooki 2 tundi külmkapis.
9. Kaunista kook soolakaramelli, maasikate ja lilledega.
Retsept: Koogikontor
Põhi:
200 g Fazer Jyväshyvä soolakaramelliga küpsiseid
100 g võid
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
100 ml vahukoort
200 g Fazer valget küpsetusšokolaadi
100 g (Jaani, Polvenfoods) karamelli kondenspiima + 0,5 tl meresoola
1. Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) paberiga.
2. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.
3. Suru küpsisesegu vormi põhja ja pane vorm 15 minutiks külmkappi.
4. Sulata vesivannil valge šokolaad ja jahuta.
5. Sega omavahel toorjuust ja vahukoor. Vahusta hulka sulanud valge šokolaad.
6. Soojenda vesivannil karamellikondenspiima, et see läheks vedelamaks ja sega juurde 0,5 tl meresoola.
7. Määri pool kreemikogusest küpsisepõhjale. Vala peale pool soolakaramellisegust.
8. Määri nüüd peale ülejäänud kreem ja hoia kooki 2 tundi külmkapis.
9. Kaunista kook soolakaramelli, maasikate ja lilledega.
Retsept: Koogikontor
Comments
Post a Comment