Jagan taaskord üht hästi lihtsat ja kiiret koogiretsepti. Järgmine kord lisaksin ka täidisesse hakitud maasikaid, muidu täidis oli kuidagi nii igav ja vaene.
Koogipõhi:
100 g Digestive küpsiseid (parima tulemuse saad isetehtud küpsistega)
10 g tumedat šokolaadi
Täidis:
150 g tumedat šokolaadi
400 g maitsestamata kohupiimapastat
200 g toorjuustu
1 dl 35% koort
1,5 dl suhkrut
4 muna
Kaunistuseks:
200 g maasikaid
50 g piima- või tumedat šokolaadi
Purusta küpsised köögikombainis või kohviveskis. Sulata kuumaveevanni kohal hakitud šokolaad ja sega küpsisepuruga. Suru 20 cm-se läbimõõduga koogivormi põhja.
Täidiseks sega kohupiimapasta, toasoe toorjuust, koor, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Suru läbi sõela ja jaga kaheks enam-vähem võrdseks osaks. Sulata kuumaveevanni kohal 100 g hakitud šokolaadi ja sega see ühe täidisepoole sisse. Ülejäänud 50 g haki peeneks ja sega valge kihi sisse.
Kalla šokolaadine kiht küpsisekihi peale, silu pealt ühtlaseks. Selle peale tõsta valge kiht. Küpseta 185-kraadises ahjus ca 45 minutit. Jahuta täielikult.
Kaunistuseks kasta marjad sulanud šokolaadi sisse, aseta küpsetuspaberile ja pane veerand tunniks külmkappi tahenema. Kui šokolaad on tahenenud, tõsta marjad koogile.
Retsept: Perenaine.ee
Comments
Post a Comment