Šokolaadi-kohupiimakook maasikatega

Jagan taaskord üht hästi lihtsat ja kiiret koogiretsepti.  Järgmine kord lisaksin ka täidisesse hakitud maasikaid, muidu täidis oli kuidagi nii igav ja vaene. 

Koogipõhi:

100 g Digestive küpsiseid (parima tulemuse saad isetehtud küpsistega)
10 g tumedat šokolaadi

Täidis:

150 g tumedat šokolaadi
400 g maitsestamata kohupiimapastat
200 g toorjuustu
1 dl 35% koort
1,5 dl suhkrut
4 muna

Kaunistuseks:

200 g maasikaid
50 g piima- või tumedat šokolaadi


Purusta küpsised köögikombainis või kohviveskis. Sulata kuumaveevanni kohal hakitud šokolaad ja sega küpsisepuruga. Suru 20 cm-se läbimõõduga koogivormi põhja.

Täidiseks sega kohupiimapasta, toasoe toorjuust, koor, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Suru läbi sõela ja jaga kaheks enam-vähem võrdseks osaks. Sulata kuumaveevanni kohal 100 g hakitud šokolaadi ja sega see ühe täidisepoole sisse. Ülejäänud 50 g haki peeneks ja sega valge kihi sisse.

Kalla šokolaadine kiht küpsisekihi peale, silu pealt ühtlaseks. Selle peale tõsta valge kiht. Küpseta 185-kraadises ahjus ca 45 minutit. Jahuta täielikult.

Kaunistuseks kasta marjad sulanud šokolaadi sisse, aseta küpsetuspaberile ja pane veerand tunniks külmkappi tahenema. Kui šokolaad on tahenenud, tõsta marjad koogile.



Retsept: Perenaine.ee

Comments